plezier van een professioneel dier

De Kantoorhond biedt jou alle voordelen van een hond op de werkvloer én regelt alle zaken er omheen. We bieden je diverse verhuurpakketten mét begeleider om de voordelen te ervaren.
Daarnaast helpen we bij jullie hondenbeleid en adviseren we over vaste kantoorhonden.

Ontdek nu dit nieuwe Nederlandse concept!

Hoe werkt de Kantoorhond?

Een hond op kantoor in drie simpele stappen

#1 - Plan een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek en we bespreken samen naar welke aanpak het beste past bij jullie wensen. Wil je testen hoe het is om een hond op kantoor te hebben? Regelmatig een vakkundige viervoeter inhuren of juist jullie eigen kantoorhond? We denken met je mee in een op maat aanpak!

#2 - Neem het starterspakket speciaal voor nieuwe organisaties! Jullie kantoorhond komt samen met een begeleider langs op jullie ideale datum. De begeleider zorgt de hele dag voor de hond (en de collega's). Zo kun jij samen met je collega's zonder zorgen genieten van jullie viervoeter óf je focussen op je werk

#3 - Na afloop wordt jullie kantoorhond door de begeleider weer naar huis gebracht. Daarna kijken we samen hoe we invulling kunnen geven aan jullie hondenwens.

Wil je gebruik blijven maken van onze vakkundige viervoeters? Helemaal super!
Of zijn jullie zo enthousiast dat jullie je eigen hond(en) op kantoor willen? Ook dit traject ontzorgen wij graag voor jullie!

VIER REDENEN VOOR EEN VIERVOETER

MINDER ZIEKTEVERZUIM

Een kantoorhond draagt bij aan de vitaliteit, het terugdringen van verzuim en het werkplezier van jou en je collega's!

verhoogde productiviteit

Het nemen van een pauze en aaien van dieren zorgt voor een verbeterde concentratie en dus hogere productiviteit.

betere samenwerking

Een kantoorhond zorgt voor een betere verbinding, samenwerking en gesprekken tussen collega's op de werkvloer. 

bedrijfsimago

De aanwezigheid van een viervoet zorgt voor een grotere betrokkenheid bij de organisatie en verbetert het bedrijfsimago.

waarom een kantoorhond tot nu toe lastig was...

In de Verenigde Staten is de kantoorhond al helemaal ingeburgerd. Grote bedrijven als Google, Amazon en Ben & Jerry's zien zichzelf als 'dog companies'. 

Maar aan het zomaar toestaan van honden op de werkvloer zitten best wat haken en ogen...

VEEL GESTELDE VRAGEN

Waarom een Kantoorhond inhuren?

Aan het zomaar toestaan van honden op de werkvloer zitten haken en ogen. Want als één iemand een hond mee mag, dan mag iedereen het. Voor je het weet wordt de kantoortuin één grote hondenkennel vol met haren en modder. En dan hebben we het nog niet over collega's die allergisch zijn en honden die continue blaffen.

Met het inhuren van een kantoorhond voorkom je precedent werking, heb je altijd een schone en goed opgevoede viervoeter die ook nog eens anti-allergisch is!

Helpen jullie ook als we een eigen kantoorhond willen?

Jazeker! We helpen jullie met het maken van afspraken over honden op de werkvloer.  Wanneer mogen de honden mee naar kantoor? Onder welke voorwaarden? Wat doe je als een collega bang of allergisch is?
We helpen jullie met het opstellen van specifiek hondenbeleid dat past bij jullie organisatie.

Daarnaast kunnen we adviseren over de aanschaf van een vaste kantoorhond, als er nog geen goede kandidaat aanwezig is. We leren jullie wat erbij komt kijken en delen handige snufjes zodat jullie kantoorhond snel zijn of haar plekje vindt.

Wat is kantoorhondenbeleid?

Beleid voor kantoorhonden is een set duidelijke afspraken over wanneer jullie honden op kantoor toestaan. Niet iedere hond is namelijk geschikt voor op kantoor. Sommige honden blaffen veel en dat werkt juist negatief op de productiviteit van de collega's. Anderen houden niet zo van mensen of juist té veel van mensen. Misschien zijn er collega's die bang of allergisch zijn. Dit is maatwerk voor iedere organisatie.

Door vooraf duidelijke afspraken met elkaar te maken zorg je ervoor dat een kantoorhond een groot succes wordt. Wij hebben ruime ervaring in het begeleiden van dit proces en zoeken samen met alle collega's naar de perfecte oplossing!

Is een hond op kantoor wettelijk toegestaan?

De kantonrechter van de rechtbank in Rotterdam heeft zich hier recent over uitgesproken: het mag mits de arbeidsomstandigheden (gezondheid en welbevinden) niet in het geding komen, daarbij denken allergie maar ook angst.

De Kantoorhond werkt met voor de reden met anti-allergische rassen, zoals de labradoodle. Van de mensen die allergisch zijn voor honden kan 99,5% wel tegen dit ras. We bevelen aan om dit vooraf te checken met collega's.

Als collega's angstig zijn kunnen zij dit bij ons aangeven. Wij houden hier dan rekening mee en zorgen ervoor dat de hond op afstand blijft. Ook hiervoor geldt dat we aanbevelen dit vooraf te bespreken op kantoor. 

Hoe garanderen jullie anti-allergische honden?

De Kantoorhond werkt met Australian Labradoodles. Dit type ras is speciaal gefokt voor hun vacht. Deze vacht is hypoallergeen en daarom kunnen zelfs allergische mensen met deze honden knuffelen. 

Is er altijd een begeleider bij de Kantoorhond?

Ja, de hond komt altijd met begeleider naar jullie kantoor! Hierdoor kunnen jullie zorgeloos genieten van jullie kantoorhond én weten we zeker dat de hond een veilig basis heeft om vanuit te werken.

Hoe zit het met de werktijden van de hond?

Voor de kantoorhonden is een dag werken best wel intensief, daarom is een werkdag voor de hond maximaal 6 uur. Een halve dag duurt circa 2,5 uur en activiteiten rondom de lunch één uur.

De honden krijgen gedurende de dag veel informatie en indrukken binnen. Ze ontmoeten nieuwe mensen, horen nieuwe geluiden, ruiken van alles. Al deze informatieprikkels moeten een plekje krijgen in het brein van de honden.
Daarnaast moeten ze reizen naar de kantoor locatie en waar ze normaal overdag lekker slapen zijn ze tijden de werkdag dus voortdurend actief.

De honden werken maximaal twee dagen per week zodat ze de rest van de tijd lekker hond kunnen zijn.

Komen we voor het eerst bij jullie op kantoor? Dan gaan we voor een halve dag zodat de hond rustig kan wennen aan de nieuwe omgeving en collega's.

Hoe zit het met het dierenwelzijn?

De honden van De Kantoorhond werken maximaal 2 dagen per week. Een halve werkdag duurt 2,5 uur. De langste dag is dus 6 uur op kantoor, plus daar komt reistijd bij voor de hond. Dit is voor de meeste honden best wel intens en daarom is het belangrijk dat ze de rest van de week gewoon lekker hond kunnen zijn.

De Kantoorhond komt daarnaast altijd met een begeleider die goed let op de signalen die de hond afgeeft. Is de hond te moe of voelt de hond zich niet lekker, dan luisteren we daarnaar. Het welzijn van de hond staat altijd voorop en daar heeft de klant ook het meeste aan.

Zeg nu zelf, als jij niet lekker bent of slecht hebt geslapen kun je minder goed presenteren op je werk! Hoe vaak gaan we niet onze eigen grenzen daarin over? Als organisatie die vitaliteit bevorderd streven we ernaar om daarin een rolmodel te zijn!

Dus geef je grenzen aan, wij doen het ook :)

Onderaan deze pagina vind je nog meer informatie over het welzijn van de kantoorhonden.

De Kantoorhond biedt jou de oplossing!

Een professionele kantoorhond rekent vakkundig af met veelgehoorde argumenten.

Een professionele kantoorhond is geselecteerd op basis van karakter en manieren. De hond heeft een training gehad én een begeleider die raad weet met bange collega's. De honden zijn hypoallergeen, verliezen geen haren, zijn schoon en ruiken naar shampoo. 

Het grootste voordeel van een professionele kantoorhond inhuren is jullie kunnen ervaren wat een viervoeter voor jullie kan betekenen.
Daarnaast biedt het in het begin duidelijkheid naar alle collega's. Geen discussie over wie zijn hond wel of niet mee mag naar kantoor. Over of deze hond zich goed genoeg gedraagt en schoon is. Er is maar één hond de baas op de werkvloer, en dat is de professional!

Bevalt het hebben van een kantoorhond zo ontzettend goed? Super! Dan helpen wij jullie graag bij het realiseren van jullie eigen kantoorhond!