MISSIE

De Kantoorhond is opgericht om het plezier van een viervoeter op de werkvloer zo toegankelijk mogelijk te maken.

We geloven oprecht dat het gezelschap van een kantoorhond bijdraagt aan de vitaliteit, productiviteit en het plezier van medewerkers.

De kantoorhond laat iedereen net iets vrolijker achter. Hoe gaaf is het om vanuit dat talent een stukje bij te mogen dragen aan een mooiere wereld?

HET TEAM

MATT MEISSNER

oprichter | techneut | sociaal dier

De Kantoorhond ontstond toen Matt zijn geliefde viervoeter meenam naar zijn werk. De positieve verandering die hij zag bij collega's inspireerde en motiveerde hem om een kantoorhond voor iedereen toegankelijk te maken.

Matt werkt als leidinggevende en scrummaster bij een softwarebedrijf. Hij heeft werktuigbouwkunde aan de TU Delft gestudeerd. Zijn liefde voor topsport maakt dat hij toewerkt naar de Ironman in Frankfurt in 2020. Naast fietsen, rennen en zwemmen is hij gepassioneerd ondernemer en hondenknuffelaar.

MARISKA VAN RIJSWIJK

MEDE-oprichter | lifestyle coach | carrière tijger

Ideeën generator, creatieveling en motivator. Mariska zet aan tot actie en daarmee is ze de drijvende energie achter De Kantoorhond. 

Mariska werkt als leidinggevende en buitenlandcoördinator bij een waterschap en is daarnaast lifestyle coach. Actief en energiek bezig zijn is haar hobby. Sporten, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ondernemen zijn haar passies. Ze helpt anderen graag om stappen te zetten richting hun persoonlijke, werk of gezondheidsdoelen. 

Meer informatie over Mariska vind je op www.mariskavanrijswijk.com 

DE HONDEN

NORAH

VITALITEITS AMBASSADEUR | proffesioneel knuffelaar | natte zoener

Norah ziet het beste in alle mensen en iedere situatie. Ze geeft iedereen haar onverdeelde aandacht waardoor ze jou het gevoel geeft dat haar wereld om jou draait. En dat doet hij ook! Haar talent is om ieder mens te laten grijnzen en aan te zetten tot haar te knuffelen. 

Ze accepteert ieder wezen en het is haar missie om iedereen geliefd te laten voelen. Ze vindt het geweldig om mensen te helpen om in het moment te zijn en gelooft dat iedere knuffel gebeurd voor een reden. 

JOUW HOND HIER?

vanwege verwachte uitbreiding is De Kantoorhond op zoek naar versterking

Denk je dat jouw viervoeter het karakter heeft en aanmerking komt voor een opleiding tot kantoorhond? De Kantoorhond is altijd op zoek naar nieuwe viervoeters om op te leiden.

Zie je mogelijkheden? Mail dan naar info@dekantoorhond.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.  

HONDEN WELZIJN

Het welzijn van de kantoorhonden is voor ons uitermate belangrijk en niet onderhandelbaar. De kantoorhond komt altijd met een begeleider die een oogje in het zeil houdt. Als de hond te moe is of zich niet lekker voelt luisteren we daarnaar!

Tijdens de 'werkdag' heeft de hond regelmatig pauze, net als mensen zouden moeten doen om hun brein weer op te laden. Wanneer we te moe of overprikkelt zijn en toch doorgaan met werken, resulteert dat in een lagere performance en ondermijning van onze gezondheid. Hoe vaak komt het niet voor dat wij mensen de grenzen van ons eigen lichaam hierin niet respecteren?
Als een organisatie die vitaliteit promoot streven wij ernaar om daarin een rolmodel te zijn!

De honden van de Kantoorhond werken maximaal twee dagen per week. Een halve werkdag bestaat uit 2,5 uur. Op de langste werkdag is de hond dus maximaal 6 uur aanwezig op kantoor.

De honden vangen gedurende zo'n dag veel informatie en prikkels op. Ze ontmoeten nieuwe mensen, ruiken nieuwe geuren en horen nieuwe geluiden. Al deze prikkels moeten verwerkt worden in het brein van de hond. Daarom is het belangrijk dat ze de rest van de week uit kunnen rusten en gewoon lekker 'hond' kunnen zijn. 

We werken alleen met honden die er duidelijk van genieten om knuffels en aandacht te krijgen van mensen. Onze kantoorhonden hebben een natuurlijke neiging om te spelen en contact te zoeken met mensen. We selecteren honden dus op hun natuurlijke passie en intrinsieke motivatie van het vak. Iets waar we als mensen nog wat van kunnen leren.

Als je vragen of zorgen hebt over de gezondheid en het welzijn van onze honden, neem dan gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen graag!

Hoe kan ik bij jullie komen werken?

Super leuk dat je interesse hebt om ons team te versterken! Stuur een mailtje met jouw motivatie en unieke talenten naar info@dekantoorhond.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wat zit bij de prijs inbegrepen?

Alle genoemde prijzen zijn totaalprijzen. Dat houdt in dat er geen extra kosten bijkomen, behalve dan de BTW. Reiskosten, eten, verzorging van de hond zit allemaal in de totaalprijs.

Is een hond op kantoor volgens de wet toegestaan?

De kantonrechter van de rechtbank in Rotterdam heeft zich hier recent over uitgesproken: het mag mits de arbeidsomstandigheden (gezondheid en welbevinden) niet in het geding komen, daarbij denken allergie maar ook angst.

De Kantoorhond werkt met voor de reden met anti-allergische rassen, zoals de labradoodle. Van de mensen die allergisch zijn voor honden kan 99,5% wel tegen dit ras. We bevelen aan om dit vooraf te checken met collega's.

Als collega's angstig zijn kunnen zij dit bij ons aangeven. Wij houden hier dan rekening mee en zorgen ervoor dat de hond op afstand blijft. Ook hiervoor geldt dat we aanbevelen dit vooraf te bespreken op kantoor.